12.09.2005. 000000 15:02 
KORAK BLIŽE DO NOVOG AERODROMA

Možda malo čudan naslov kada svi znamo da aerodrom već imamo i na kojem smo nedavno organizirali Susrete letača, za čiju organizaciju smo, uzgred budi spomenuto, dobili puno pohvala od sudionika susreta i ništa manje od dragih nam sugrađana.

Naime radi se o proširenju postojećeg aerodroma u Koriji koji će nakon završetka radova biti veći s još kvalitetnijom pistom i pratećom infrastrukturom (hangar za letjelice, parkiralište, klupske prostorije i dr.)Ovako veliki planovi iziskuju velika sredstva ali uz mnogo dobrovoljnog rada vrijednih članova Aerokluba, cilj će nadamo se brzo biti ostvaren. Pokazalo se to i u utorak, 6. rujna kada je tvrtka Geodetski zavod iz Virovitice s direktorom Robertom Špiranec, uz pomoć osmorice članova Aerokluba obavila posao označavanja i geodetskog snimanja postojećeg aerodroma te parcele predviđene za njegovo proširenje.

Osim trčanja po polju s metrom, kolčićima i sjekiricama u rukama vodila se i borba protiv rojeva komaraca i korova od kojih je najviše muka zadavala toliko omražena ambrozija. Srećom nitko od učesnika akcije nije pokazivao znakove alergije tako da je posao u sam smiraj dana uspješno priveden kraju.To je ujedno odgovor zašto nam aerodrom trenutno izgleda kao jež tj. pun je kolčića i trenutno nije moguće koristiti ga za letačke aktivnosti. No nadamo se da će poslovi na planiranju terena uskoro početi, a time i naše aktivnosti u zraku. smile

Foto: Danijel Reponj

Napisao: Dinko Rujer

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by