11.08.2006. 000000 00:03 
AEROMITING U VIROVITICI

Ove godine "rastegli" smo miting na dva dana: subota 12.8. i nedjelja 13.8. Budući da je ovo za nas "godina modelara" (svaki čas čitam godina ovog, godina onog pa nije na odmet da budemo malo u trendu), modelarima smo rezervirali subotu i to od 12.00 do 20.00 sati. Dakle punih osam sati malih zujavaca, a ako ste uporni u praćenju, savjetujem ponijeti ležaljke jer bi inače mogli završiti na ravnanju vratova.

Pozvali smo uvažene goste iz metropole pa i dalje koji će Vam prikazati ono što inače gledate u Red Bull-ovim Air Race majstorijama. Naravno nakon ovog očekujemo pravu navalu na naš simulator za obuku modelara no bez brige, za sve ima mjesta i vremena. A sada nedjelja. Od "rana" jutra tj. već od 09.00 sati zabrujat će motori aviona i čekati na one koji Viroviticu iz zraka žele vidjeti ubrzo nakon izlaza sunca.

 

Vožnje avionom predviđene su do 12.00 sati, a za pospance predvidjeli smo i drugu smjenu od 16.00 do 20.00 sati. Kako je ovaj poslijepodnevni termin redovito prebukiran, apeliramo na prijepodnevni zračni provod. Vrijeme između panorama popunit će za nas neizostavni bezmotorni paraglideri koje će u zrak "slati" naš kolega Marinko iz Slavonskog Broda i to pomoću vitla i auta (nadam se  da nam u pola programa neće izdahnuti ona popularna automobil-donacija).

 

 

 

 

 

Za gladne i žedne ugostiteljska ponuda bit će u neposrednoj blizini, jer biti cio dan u prirodi bez jela i pila nije svojstveno Mikešima. Dobar provod svima želi ekipa Aerokluba Virovitica.

I na kraju obavijest pilotima, mogućim sudionicima mitinga s kojima nismo prethodno kontaktirali. Aeromiting je odobren od strane nadležnog Ministarstva te na njemu mogu sudjelovati letači sa važećom letačkom dozvolom, osiguranjem, atestiranom letjelicom itd., itd., a za paraglideraše i obavezno iskustvo na šlepi. Ukoliko planirate dolazak molimo najaviti ga na tel. 098 242 553, jer osiguravamo papicu za sudionike.


Napisao: Dinko Rujer

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by