01.03.2007. 000000 23:57 
LETJELI SMO NA ZMAJEVCU

Mala ekipa virovitičkih paraglideraša zaputila se u subotu, 24. veljače, na brdo Zmajevac, iskušati svoje umijeće na, za neke od nas, prvom ozbiljnijem letu. Za sve koji ne znaju, Zmajevac je brdo visine cca  90 m, a nalazi se pored malog mjesta Bilica, koje se pak nalazi nedaleko većeg mjesta Pleternice ili otprilike na pola puta između Požege i Slavonskog Broda.
Vrijeme sunčano, s laganim vjetrom, baš onakvim kakav treba za prva letačka iskušavanja. Približavajući se brdu primijetili smo prva krila u zraku što je izazvalo hrpu oduševljenja i nestrpljivog iščekivanja. Uspon na brdo vrlo brzo je svladan (pomoću letačke uspinjače na četiri kotača),a tamo raj za oči: krila raširena po cijelom startu, spremna za let. Nakon pozdravljanja s poznatima i upoznavanja s novim kolegama, a bilo ih je iz Slavonskog Broda, Požege, Pakraca, Cerne, Orahovice pa čak i Bosanskog Broda, oprema je hitro posložena i let je mogao početi.I trajalo je nekoliko puta sve do kasnog poslijepodneva. Za one iskusnije s većim letačkim stažem, letovi su trajali i do pola sata kada se u zraku istovremeno nalazilo i po sedam krila, što je pružalo nesvakidašnji doživljaj bilo da ste ga pratili sa zemlje ili iz zraka.


 I tako nakon nepune godine upornog vježbanja, bila je to zaslužena nagrada za Tomu i Dinka,  nove Virovitičke pilote, koji su okusili čari letenja i to ne bilo kakvog, već jedinog kakvim smo se najviše približili pticama. Pozdrav do nekog novog letačkog iskustva.Napisao: Dinko Rujer

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by