29.08.2007. 000000 14:09 
LETENJE NA PAPUKU - 26.08.2007.

Tekst napisao: Hrvoje Š.

Bilo bi šteta ne pohvaliti se o uspješnim letovima na Papuku. Neki od nas su letači sa malo staža, pa je ovo za nas bila jedna nova stepenica prema naprijed, jedno novo iskustvo u letenju paragliderom. Nedjelja, 26. kolovoza, 14,00 sati, Dinko, Breza, Dinko i ja (Hrvoje), krenuli smo sa dva auta puna opreme prema cilju. Svi ushićeni, pomalo i nervozni, brzo smo stigli na poletište gdje smo zatekli domaću ekipu koja je zbog prejakog vjetra čekala pogodan trenutak za polijetanje. Nakon međusobnog upoznavanja i kratkog razgovora, počeli smo pomalo raspakiravati svoja krila.

Vjetar se na trenutke smiruje i jedan za drugim polijećemo uz ne baš laku borbu s vjetrom na startu. Vjetar nas fino „diže“ i letimo, ispred nas selo, polje i zeleni pašnjaci… hura, prelijepo. U zraku se u jednom trenutku nalazi po pet krila. Uz padinsko jedrenje osjete se i termički stupovi. Neki iskusniji ostaju po pola sata pa čak i do sat u zraku, dok mi drugi „odrađujemo“ svoje prve visinske letove. Slijećemo na livadu (neki u čičak), trpamo se u Fiat Fiorino i odlazimo nazad na poletište da napravimo još jedan let.

Svi skupa prepričavamo svoje dojmove vračajući se kući sa željom da se što prije vratimo na Papuk. Užitak letenja je teško opisati riječima, ovo se jednostavno treba doživjeti.

Galerija slika


Napisao: Aeroklub Vtc

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by