26.09.2007. 000000 21:36 
ŠLEPA U KORIJI

Nakon gostovanja kod ETO-vaca  u Osijeku odlučili smo se za organiziranje šlepe na našem aerodromu u Koriji. Pozvali smo kolege paraglideraše  na jednodnevno druženje što je rezultiralo posjetom ekipa iz Osijeka, Daruvara, Garešnice i Orahovice. ETO-vci su ponijeli svoje vitlo koje su montirali u našu Škodu, koja će se kasnije pokazati odličnim autom, jer klub još nije nabavio vitlo. Nakon pozdravljanja znanih i upoznavanja neznanih nam letača Morelli je prebacio vitlo te se krenulo na južni dio aerodroma i šlepa je započela. Prvi se u zrak vinuo Kova, a za njim jedan po jedan ostali letači željni visina.  Budući da aerodrom još nije produžen letači su se na 700 metara piste dizali do 180 metara i tek bi poneki uhvatili koji 'stup' i zadržali se nešto duže u zraku.Kako je dan odmicao vjetar je počeo mijenjati smjer i stvarati nam probleme pa smo ga 'lovili' po aerodromu. Polako je došlo vrijeme ručka u čiju  smo korist žrtvovali janje. Nakon malog odmora poslije ručka došlo je vrijeme za sve neletače koji su htjeli osjetiti čari slobodnog letenja, odnosno vrijeme za tandem vožnje.


 
Morelli je pokazivao Dinku rad na vitlu, Škoda je blistala, a došao je red i na motorne paraglidere predvođene našim Ivekom.


 
Sunce se spuštalo prema sutonu, letači su bivali umorniji, ali sretniji, a rastanak se bližio. Uslijedilo je pakiranje gostiju, slikanje za uspomenu te pozdravljanje s kolegama letačima do nekog novog susreta.Puno novih slika u novom albumu "Paragliding-šlepa". 

Napisao: Dinko Rujer

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by