05.07.2008. 000000 15:22 
PARAJAP 2008.

Čovjek je oduvijek želio  oponašati  ptice, ponekad uspješno a ponekad i ne. Drugačije nije ni sa nama – paraglajderima. Pogled s visina zadržava nam dah, adrenalin raste i bar na trenutak osjećamo se gotovo ravnopravnim sa pticama. I u nedjelju smo s istim ciljem otišli na Japetić (letjeti poput ptica i vinuti se visoko u nebo). Rano ujutro krenuli smo, puni paraglajderske opreme, Breza (vozač), Dinko, Hrco, Alen i Dinko K.

Vožnja do odredišta trajala je gotovo tri sata, a putem se osjećala neka neobjašnjiva napetost i uzbuđenje. Svatko je bio u svojim mislima, moleći se  u sebi da vrijeme i vjetar budu povoljni te da se bar malo uzdignemo u visine. Moram priznati da nam nije bilo svejedno, nismo znali što nas očekuje, kakav je start, hoćemo li poletjeti ili ne… Dolaskom na odredište sve nedoumice pale su u vodu, start je OK i bili smo svjesni da i mi to možemo.

Razlog za veselje imao je i Hrco koji je napokon dobio svoje dugo očekivano krilo, te se on prvi pripremio i poletio sa starta. Zatim smo se odvažili i mi ostali.

Nakon nekoliko odrađenih letova, dobre klope i pića, umorni i zadovoljni krenuli smo kući.
Svatko u svojim mislima, sa na svoj način doživljenim letovima, morali smo se vratiti u realnost i svakodnevicu (što nije bilo lako nijednom od nas).

Iščekujući nove letove i povoljan vjetar srdačno vas pozdravljaju paraglajderi iz Aerokluba Virovitica!!!


Napisao: Aeroklub Vtc

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by