20.08.2008. 000000 23:15 
AEROMITING "KORIJA 2008"

Već spomenuti idealni uvjeti omogućili su solidne pokušaje u pogađanju mete, ali pojava stupova toplog zraka oduševila je pilote pa su oni spretniji mogli gledateljima pokazati i nešto više od predviđenog slijetanja u metu.

Budući da je avion koji je trebao voziti gledatelje na panoramske vožnje kasnio, ulogu su preuzeli motorni zmajevi koji su do 14.00 sati neumorno taxirali.

Nakon toga vidjeli smo mogućnosti motorne jedrilice "SINUS" i ultralakog aviona "DINAMIC" te motornih zmajeva.

Kako je vrijeme teklo, pristizalo je sve više građana, a broj zainteresiranih za vožnje avionom rastao je iz sata u sat. Iako s velikim zakašnjenjem, "CESNA" je napokon stigla te su započele i vožnje. Interes za vožnju avionom i motornim zmajem iskazao je velik broj građana tako da je tijekom popodneva odrađeno više od stotinjak letova. Kako bi što veći broj građana mogao vidjeti panoramu grada iz zraka, Grad Virovitica je sponzorirao dio naknade za vožnju.  

Nažalost, radi kašnjenja aviona te nepredviđenih okolnosti, dio programa u kojem su trebali nastupiti aviomodeli je otkazan. Radi toga se ispričavamo svim posjetiteljima i ljubiteljima aviomodelarstva.

Miting smo priveli kraju u 20.00 sati slijetanjem motornih paraglidera i odlaskom posljednjeg aviona uz lijep zalazak sunca .

A što su iz zraka vidjeli i zabilježili naši sugrađani pogledajte na slijedećim fotkama uz pozdrav: "Vidimo se i iduće godine".

 


Napisao: Dinko Rujer

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by