30.09.2008. 000000 23:05 
NEŠTO ZA BUDUĆE AVIOMODELARE

Premda se većina njih već bavi nogometom, pokazali su velik interes za modelarstvo pa očekujemo da će ih se do kraja tjedna prijaviti nemali broj za pohađanje radionice u kojoj će naučiti prve korake modelarstva te pri tom i izraditi svoje prve letjelice. Prezentacija je započela demonstracijom motornog modela na daljinsko upravljanje kojim je, u tu svrhu upravljao član Aerokluba, Alen Majstorović.Da prezentacija ne bi bila samo suhoparna priča, osigurali smo da svi nazočni sami probaju upravljati, za tu svrhu nabavljenim modelom, koji je nakon svih vratolomija jedva preživio.

  

Nakon prvih probnih "letova", prezentacija je nastavljena u mjesnom domu, a sastojala se od prikazivanja filmića o načinu izrade modela te njegovim mogućnostima u zraku.Na kraju, mnogima najzanimljiviji dio, kada su na simulatoru mogli oprobati svoje pilotske vještine i upravljati avionom kao pravi piloti.
 
 
I tako nakon kratke priče o modelarstvu, svi oni koji se jave za izradu modela, uz stručnu pomoć i osiguran materijal i alat, uskoro će se pridružiti velikoj porodici zaljubljenika u visine. A jednog dana kad odrastu, možda će Vas baš neki od tih klinaca voziti u Boingu ili Airbusu na poslovno, turističko ili neko drugo putovanje.

Napisao: Dinko Rujer

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by