18.12.2008. 000000 02:20 
AEROSVIJET U KIOSCIMA

Od nedavno, ovih dana na kioscima Tiska u Virovitici možete pronaći Hrvatsku zrakoplovnu reviju Aerosvijet. Novost je to u našem gradu jer do sada takvo nešto nije bilo moguće kupiti u kioscima, barem ne u Virovitici. Pa što nam donosi novi broj Aerosvijeta? Kako sam ga prvi puta držao u ruci najbolje je da ga opišem onako kako sam ga ja doživio. Cijela revija je tiskana na vrlo kvalitetnom sjajnom papiru što osigurava da kvaliteta fotografija i ilustracija bude na vrlo visokom nivou. Jako pohvalno.

Korice su na također sjajnom, polutvrdom omotu. Prvi članak je posvećen Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i njihovim aktivnostima, a članak krase prekrasne fotografije. Idući članak posvećen je novostima iz svijeta i globalnoj ekonomskoj krizi, a koja se odrazila i u svijetu putničkog zrakoplovnog prometa. Zatim slijedi osvrt na budućnost Zračne luke Zagreb i projektu izgradnje nove luke. U nastavku, direktor Croatia Airlines-a govori o budućoj nabavci novih Airbusovih zrakoplova. U rubrici Zračne luke, ukratko je predstavljena Zračna luka Dubrovnik.

Švicarske zračne snage u pripremi su nabavke novih borbenih aviona, no da to neće ići lako, saznajemo u članku imena Referendumom protiv zrakoplova. Zagrebačka tvrtka Columba Air dobila je prostor u ovom broju Aerosvijeta, s nekoliko vrlo atraktivnih fotografija jednog od njihovih zrakoplova King Air B200 i predstavljanjem njihovog djelovanja. Duplericu krase prekrasne fotografije koje su snimili zaljubljenici u avione i sve ono što leti.

Aerosvijet u kioscima

Idući je članak posvećen berlinskoj zračnoj luci Tempelhof. Zanima li vas raketno modelarstvo, onda je idući članak baš za vas, govori o raketno-modelarskim aktivnostima. U članku naslova Ina, predstavljena je Ina Muharemović, članica Padobranskoga kluba Krila Kvarnera iz Rijeke.

Ljubitelji zrakoplovne povijesti došli su na svoje u članku Dvoboj osamljenog pilota s daljinom, posvećenome, a kome drugome nego slavnome Charlesu Lindberghu i njegovom "zrakoplovnom atu" Duhu St. Louisa. Idući članak s mnoštvom prekrasnih fotografija posvećen je Aeroklubu Krila Istre iz Pule. Veterani iz Drugog svjetskog rata predstavljeni su u Veteranskoj pustolovini u Engleskoj.

Parajedriličari i njihove aktivnosti predstavljeni su u Retrospektivi 2008. godine. Zanimljivi članak posvećen je "poljoprivrednim avionima", odnosno aviotretiranju poljoprivrednih površina.

Eto, to je ukratko recenzija "novoga" časopisa na virovitičkim kioscima. Napokon i mi sada možemo uživati u ovoj kvalitetnoj reviji koja za samo 15 kuna u naše ruke donosi pregršt novosti i zanimljivih tekstova, obogaćenih zaista prekrasnim i atraktivnim fotografijama. Bez obzira, bavite li se aktivno zrakoplovstvom ili bilo kojim njegovim vidom, ili ste samo ljubitelj letjelica i letenja bilo koje vrste, svakako kupite Aerosvijet. Naći ćete ga u najbližem Tiskovom kiosku. Imate našu preporuku!


Napisao: Danijel Reponj

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by