31.01.2009. 000000 16:04 
AVIOMODELARSKA RADIONICA AEROKLUBA "VIROVITICA"

Zamišljena je na način da se obiđu sva prigradska naselja i prezentira rad Aerokluba "Virovitica" te na osnovu iskazanog interesa organizira radionica. Obzirom da se radi o aktivnosti za koju se opredjeljuje manji dio populacije, nismo očekivali ovako dobar odaziv već u prvom mjesnom odboru.Neočekivano velik broj polaznika već nakon prve prezentacije u prigradskom naselju Sveti Đurađ, onemogućio je daljnju prezentaciju u ostalim mjesnim odborima. Kako se radi o djeci prosječne dobi od 12-tak godina koja su se prvi put susrela sa piljenjem, rezanjem, ljepljenjem i brušenjem drveta, svakom od njih morala se posvetiti zasebna pažnja, što su članovi aerokluba koji su vodili radionicu jedva uspjevali. Povećanjem sudionika pala bi kvaliteta obuke te radionica ne bi ostvarila cilj. Stoga će početkom godine krenuti novi ciklus radionica za što se u klubu već uvelike pripremamo.

Slično ostalim segmentima života tako i ovdje, vremenom su oni manje uporni odustali pa je prvu fazu radionice uspješno završilo deset novopečenih pilota. Za vrijeme prve faze svaki polaznik samostalno je izradio klizač (aviončić) od balze (vrsta vrlo laganog drveta).

Nakon probnih bacanja, upriličeno je malo takmičenje na kojem su klizači TINA Horvata, MIHAELA Čavarušića i KRISTIJANA Horvata postigli najbolje rezultate. Osim trojice spomenutih polaznika, radionicu su uspješno pohađali i IVAN Čavarušić, GABRIJEL Horvat, SARA Marković, JOSIP Meseš, KRISTIJAN Meseš, KARLO Paver i LUKA Šteker.Druženja jednom tjedno u prostorijama mjesnog doma, brzo su prolazila i djeca su s nestrpljenjem očekivala nova. Odvijanjem radionice rađale su se nove ideje te više ne govorimo o jednokratnoj radionici već o kontinuiranom radu koji se nastavlja izradom modela od drugih vrsta materijala (stiropor), obuci za daljinsko upravljanje i dr.

Kako se rad aerokluba ne bi sveo samo na rad u prigradskom naselju Sveti Đurađ čime su drugi potencijalni modelari zakinuti, održavanje radionica planiramo prebaciti u buduće prostorije aerokluba u vojarni. Ukoliko Grad Virovitica pozitivno odgovori na našu molbu i omogući rad aerokluba u vojarni, pokrenut će se novi termin za buduće polaznike. U međuvremenu i dalje ćemo koristiti prostor mjesnog doma u Svetom Đurđu, zahvaljujući susretljivosti mjesnog odbora.I na kraju obaveza nam je spomenuti kako je alfa i omega ove i budućih radionica gosp. ZDRAVKO Bokan, modelar sa neiscrpnim znanjem i iskustvom, omogućio rad radionice, prenoseći svoje znanje i vještine zrakoplovnim poletarcima. Svesrdnu pomoć pružio je i IVICA Horvat, modelar koji je najzaslužniji za rad sa mladima i kojem se po malo pridružuju i ostali članovi kluba u radu sa mladima.
 


 


Modelari, natjecanje from Dinko Kopas on Vimeo.

Napisao: Dinko Rujer

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by