15.08.2009. 000000 18:56 
AEROMITING, 08.08.2009.

Jučer sam bio na aeromitingu koji se održao u Koriji, virovitičkom prigradskom mjestu u kojemu se nalazi mali aerodrom kojega koriste članovi Aerokluba Virovitica. Više o njihovim aktivnostima možete pronaći na stranicama Aerokluba Virovitica. Bilo je zaista zanimljivo, najbolje organizirani aeromiting do sada.

Bilo je tu svašta, od letova paraglidera, aviona, motornih zmajeva, jedrilica, padobranaca do malih aeromodelarskih letjelica. Kako sam član Aerokluba Virovitica, imao sam slobodu kretanja posvuda pa sam to iskoristio za fotkanje. Moram reći da sam zaista uživao. Vrijeme je bilo dobro, nije bilo prevruće, većinom je bilo vedro uz povremenu naoblaku, no to nije uopće utjecalo na održavanje ove manifestacije. Posjetitelja nije nedostajalo, mada ih je ranijih godina znalo biti i više, no onima koji nisu bili na aeromitingu, neka bude žao, propustili su vrhunski događaj.

Meni je bilo najzanimljivije snimati padobrance koji su iskakali iz jedrilica, ali i fotkati avione koji su letjeli tik iznad piste u formaciji po troje. Imao sam privilegiju biti odmah uz pistu i snimati, što nije bilo dozvoljeno posjetiteljima koji su sve promatrali iza sigurnosne ograde. Ovoga puta nisam letio no biti će prilike isprobati fotić i u zraku, prvom prilikom ću i to napraviti.

Inače, najbolji snimci se mogu snimati iz motornog zmaja jer imate puno slobodnog prostora oko sebe. Početnici obično griješe pa snimaju kroz prozor aviona, a tada se odreknu slobode širokog vidika ispod sebe, dobivaju puno refleksija od prozora, a samim time i nemogućnost izoštravanja jer su stakla aviona često zamrljana i slično.

Sve u svemu, na manifestacijama poput aeromitinga možete snimiti puno neobičnih fotki koje inače ne možete svakodnevno vidjeti. Napravio sam oko 3 tisuće snimaka, a neke od njih možete pogledati na Picasi. Tekst je izvorno napisan za blog u Svijetu fotona.


Napisao: Danijel Reponj

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by