26.12.2016. 000000 09:11 
2016. GODINA

Ovu godinu možemo ocijeniti kao vrlo uspješnu jer smo ostvarili sve planirane aktivnosti, ali i ostvarili izvrsne rezultate na natjecanju zbog čega smo vrlo ponosni na naše članove. Ono što nas izuzetno veseli da smo uvijek i svugdje uspješno prezentirali naš Aeroklub ali i naš Grad.

Ukratko ćemo Vam opisati tijek ove godine te ciljeve koje smo ostvarili u ovoj 2016.

Godinu smo započeli Skupštinom 19.02.2016. koju smo održali u ugodnoj atmosferi jednog Virovitičkog restorana i na kojoj smo dogovorili planove za nadolazeće razdoblje. Važna nam je povezanost i poznavanje svih članova kluba. Nakon dugih sedam godina posjetili smo Paramajmunovo X na kojemu smo u dobrome društvu malo  letjeli ali i  natjecali  se u preciznom slijetanju gdje je naš Hrvoje Štefanec osvojio 3. mjesto. U više navrata posjećivali smo naš start Stupčanica, Papuk, a letjelo se i na aerodromu u Koriji. U Koriji smo odradili i dvije radne akcije: na prvoj smo uklonili sve klubu nepotrebne otpadne stvari, riješili se svega što nam godinama zauzima prostor a ne služi ničemu, dok smo na drugoj uklonili stari i s vremenom uništen kiosk  koji nije bio siguran za korištenje. Na njegovo smo mjesto postavili drugi i zatvorili garažu limenim panelima.

Organizirali smo i „Dan otvorenih vrata Aerokluba“ s ciljem upoznavanja građana grada Virovitice i okolnih naselja s motornim i bez motornim paraglidingom te aktivnostima u klubu. Posjetili smo prijatelje u Osijeku i  Sisku gdje smo imali priliku izmijeniti znanja i iskustva, podružiti se s našim prijateljima pilotima. Isto tako svoje smo horizonte proširili i u druge zemlje te smo letjeli  u Mađarskoj na Villany-u.

Početkom godine prijavili smo se na natjecanje u preletima bez motornom parajedrilicom, paragliderom, pod nazivom „HR XC Liga 2016“ o kojemu ste mogli čitati na našoj stranici, na lokalnim Virovitičkim web portalima (ICV, VTC-info i VTC-net) i u Virovitičkom listu.

Odlasci na trku bili su više nego uzbudljivi i svaka trka, svaki start, sam po sebi je poseban i neponovljiv jer ovisi o mnoštvu različitih čimbenika. Krajem svibnja  održana je prva trka na Ivanšćici na kojoj je naš pilot Dinko Kopas. iznenadio pobjedom u klasi EN-B. Prvi vikend u srpnju održalo se tradicionalno druženje paragliding pilota na Japetiću (19. Parajapetić, druga trka HR XC Lige) na kojemu rado sudjelujemo i uvijek se s veseljem vraćamo. Bila je to prilika za usavršavanje svojih letačkih vještina i znanja. Nakon ljetne stanke sezona natjecanja je nastavljena utrkom u Buzetu.Ta avantura započela nam je loše (probušila nam se guma na kombiju, došao je policajac, uvidio da nemamo prsluk, ni  trokut, ali i da nemamo alat za zamjenu gume…) Na kraju se sve dobro završilo i ponovno se pokazala ona izreka da što loše počne dobro završi. Dinko K. je ponovio uspjeh iz prve trke i opet osvojio prvo mjesto dok je Dinko R. bio drugi. Nakon natjecateljskog dijela utrke odlučili smo se za malo opuštanja te smo otišli u Motovun i tamo kratko odletjeti bez pritiska natjecanja. U nedjelju, na povratku kući, posjetiti smo Tribalj te smo i tamo letjeti na zavidnim visinama. Nekoliko tjedana kasnije odradili smo još jednu utrku na Ivanšćici i kako je već uobičajeno ponovili dobre rezultate.

Odlučili smo se okušati i u natjecanju u preciznom slijetanju pa smo otišli u Radoboj Radoboj na DP gdje se nismo baš pokazali. Odlukom da ne odemo na posljednju utrku „HR XC Lige 2016" malo smo si pokvarili ukupne rezultate.

 Sudjelovanjem na trkama smo stekli nova poznanstva i iskustvo u natjecanju kojeg do sada nismo imali te smo svakako izašli iz svega bogatiji znanjem i iskustvom. Bilo je i letenja za dušu koje nismo zabilježili fotoaparatom.  Često su letjeli  i naši kolege „motornjaci“ koje  ste mogli vidjeti i čuti kako kruže oko grada. Kruna ove sezone je dodjela nagrada natjecateljima „HR XC Lige 2016“ i druženje u Radoboju.

Na kraju ove godine, sezone, možemo samo biti zahvalni što smo uopće imali priliku sudjelovati na trkama, letjeti i guštati u zraku.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli i pomogli Klubu u njegovome radu: Grad Virovitica,Sportska zajednica grada Virovitice, KingArt studio, HEP-ODS Elektra Virovitica, pekara „Roko“, Carlsberggroup.

Sretnu i uspješnu 2017. godinu želi Vam Aeroklub Virovitica!


Napisao: Aeroklub Vtc

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by