17.04.2018. 000000 20:36 
HR XC LIGA - PUT DO MEDALJA

Tzv. Trio fantastikus (Damir, Darko i Toni) organizirao je 2015. godine natjecanje HR XC liga a u svrhu promocije paraglidinga, okupljanja pilota, stjecanja iskustva, održavanja natjecateljske forme za već iskusne pilote.

U toj prvoj sezoni na natjecanje su se prijavili Dinko Rujer i Hrvoje Štefanec. Održano je šest utrka, sudjelovalo je 56 pilota iz četrnaest klubova a naši piloti su zauzeli, Dinko Rujer 7. mjesto u EN-B kategoriji a Hrvoje Štefanec 19. mjesto u EN-C kategoriji. Klub je zauzeo 7. mjesto sa 1496 bodova.

U 2016. godini pridružio im se Dinko Kopas. Natjecanje je podignuto na jedan malo viši nivo, prijave su rađene preko airtribune.com, omogućen je live trecking. Sudjelovalo je 56 pilota, održano je 6 utrka kao i prethodne sezone (Ivanščica 3, Japetić, Buzet i Tribalj). Dinko Kopas je sezonu završio na 2. mjestu, Dinko Rujer na 4. mjestu u EN-B kategoriji, Hrvoje Štefanec je bio deveti u EN-C kategoriji a Klub je bio šesti sa 3383 boda.

U sezoni 2017. za HR XC ligu prijavio se i četvrti natjecatelj iz Aerokluba „Virovitica“. Liga postaje službeno natjecanje i ulazi u kalendar HZS-a. Klub se odlukom Skupštine učlanjuje u Hrvatski zrakoplovni savez a natjecatelji dobivaju FAI sportske dozvole. Zbog loših vremenskih uvjeta održane su samo četiri utrke (Ivanšćica 2, Tribalj 2) a Virovitički piloti su bili uspješniji i bolji nego godinu prije. Dinko Rujer se okitio zlatom, Dinko Kopas i drugu godinu za redom srebrom, dok je Javor Bogati bio šesti u EN-B kategoriji. Hrvoje Štefanec je popravio plasman za jedno mjesto pa je tako na kraju sezone bio osmi. U klupskom poretku smo također napredovali i sezonu završili na četvrtome mjestu sa 3463 boda. Bila je to za naš mali Klub jedna vrlo uspješna sezona.

Uskoro očekujemo početak nove sezone i prvu utrku u kojoj će, nadamo se, opet sudjelovati isti broj naših natjecatelja. Pratit ćemo ih i držati im palčeve za sreću a Vas ćemo obavještavati o tijeku nove sezone. Više o natjecanju možete pročitati na stranici Airtribune.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Sportskoj zajednici grada Virovitice te tvrtkama Asanator, Flora, Virkom, Poslovni parkKA studio i Grafiti Becker koji su nam omogućili odlazak na natjecanja.


Napisao: Aeroklub Vtc

 

 


Copyright © All rights reserved 2005, AEROKLUB Virovitica
designed & developed by Matej Sudar | technical support by